Винарија "Ковачевић"


vinarijak.jpg


Винарија Ковачевић је породична винарија из Ирига, са Фрушке горе. Припада новом таласу српског винарства и спада међу водеће винарије у Србији.

Дугу традицију производње вина у фамилији Ковачевић 2000. године је преузео предводник треће генерације винара-Мирослав Ковачевић, стварајући једну нову, модерну винарију.

Вина винарије Ковачевић потичу из породичних винограда у Иригу, као и из других делова фрушкогорског виногорја и из ширег, сремског винског рејона. Винарија поседује 10 хектара породичних винограда. У виноградима негују рајнски ризлинг, совињон блан, шардоне, мерло и каберне совињон. Данас винарија Ковачевић има и дугорочну уговорену и брижљиво контролисану производњу грожђа на површини од око 200 хектара винограда, који се налазе у власништву старих фрушкогорских виноградарских породица.

Подруми винарије Ковачевић дизајнирани су тако да очувају традиционални амбијент фрушкогорског винарства, а опремњени су и традиционалном и најсавременијом опремом за винификацију и одлежавање вина.

Године 2013. винарија Ковачевић је започела велики пројекат реновирања старе Иришке задруге, једне од најугледнијих српских винарија пре Другог светског рата. Тај пројекат рестаурације обухватио је и стварање једног новог подрума, под називом „Подрум 1930“ у којем се производи линија вина под називом „Орфелин“.

Основна филозофија Винарије Ковачевић се огледа у производњи „premium“ вина специфичног стила, која се одликују упечатљивом хармонијом и елеганцијом мириса и укуса. Вина Винарија Ковачевић су: Aurelius, Chardonnay  Barrique, Rajnski Rizling, Sauvignon, Rosetto, Bermet, Cuvee Piquant, Penušavo vino Kovačević, Chardonnay Kovačević.

Адреса: Војводе Путника 78, Ириг

Контакт телефон: +381 62 880 56 99

Маил адреса: prodaja@vinarijakovacevic.com; marketing@vinarijakovacevic.com

Радно време: 07h-15h

Facebook: https://www.facebook.com/WineKovacevic

Инстаграм:  https://www.instagram.com/vinarijakovacevic/

Web: www.vinarijakovacevic.com


Фото: