Винарија Деурић


IMG_2186.JPG


Изузетан положај и природне карактеристике, нарочито југоисточних падина Фрушке горе одавно су познате и коришћене. Још је римски цар М.А.Пробус, у ИИИ в.н.е., према историјским изворима, засадио прве винограде баш на њеним југоисточним падинама у појасу некадашњег Сирмијума. Словени су пренели и наставили гајење винове лозе, а континуитету су нарочито допринели српски средњевековни манастири чији метоси су били окосница чувања и трајања виноградарства, подрумарства и винарства.
Љубав према вину и нетакнутој природи Фруске горе опредлилиа нас је да радне навике и искуство стечено у производњи јабуке врхунског квалитета применимо и у узгоју винове лозе. Смештени на осунчаним, јужним обронцима Фрушке горе, на висини од 250 м.н.в., виногради винарије Деурић представљају основ за производњу најквалитетнијег вина у једном од најпознатијих виногорја Србије.

На површини од 13,5 ха узгајају се беле сорте грождја рајнски ризлинг, саувигнон, траминац, цхардоннаy и црне сорте пробус, мерлот, пинот ноир. Изузетни климатски услови, добра земља, сертификован садни материјал уз брижљиво подизање, узгој и контролу приноса, као и стручну консултацију светски познатих енолога, гарантују високи квалитет грождја, јер за нас важи правило да производња вина почиње у винограду.

Адреса: Економија „Салаш“, Мала Ремета

Контакт телефон: +381 63 570 108; +381 69 880 06 75; +381 63 575 162

Маил адреса: office@vinarijadeuric.com

Facebook: https://www.facebook.com/search/top?q=vinarija%20deuric

Инстаграм:  https://www.instagram.com/vinarijadeuric/

Web: https://vinarijadeuric.com/

 


Фото:


Мапа: