4. СВЕТОСАВСКИ БАЛ У ВРДНИКУ


Четврти, сада већ традиционални, Светосавски бал одржан је 27. јануара 2019. године у Етно комплексу „Врдничка кула“ у Врдникуиугостио је велики број виђених људи не само из општине Ириг, већ и шире, а сви присутни су уживали у свечарској атмосфери.


DSC_0101.jpg

Овогодишњибалјеодржан у знакујубилеја - осамвековаодаутокефалностиСрпскеправославнецрквезакојујезаслужануправоСветиСава.

БалјезапочеоСветосавскомхимном у извођењухораСветиРоманСлаткопојацизПетроварадина. Потомјеосвећенславскиколач у присуствукумаславе, ПавлаПочуча, заменикапокрајинскогсекретаразапривреду и туризам.

Традиционално, наступиоје и КУД „БранкоРадичевић“ изСремскеМитровице, а потомјегостенаСветосавскомбалузабављаоАлександарДујиноркестар.

ГенералнипокровитељСветосавскогбалајеврдничкихотел „ПремиерАква“, покровитељпрограмајеиришкаопштина, а организаторТуристичкаорганизацијаИрига.

Према речима директора Туристичке организације, која је и организатор манифестације, Драгана Драгичевића, Светосавски бал из године у годину окупља све већи број људи и више није само локалног карактера. Истакао је да је презадовољан овом манифестацијом. Посебно нам је част  што су са нама били угледни професори београдског и новосадског универзитета, људи из области просвете, политике, културе, наши познати адвокати, људи из Министарства трговине туирзма и телекомуникација и Покрајинског секретаријата. Можемо да кажемо да је ово јединствена манифестација у Срему.