БАЊА ВРДНИК

ВРДНИЧКА КУЛА

Усамљена кула одолела је времену и људима...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

МАНАСТИРИ

...чине специфичну културно-историјску целину српске барокне уметности...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ГДЕ ОДСЕСТИ

Хотели, апартмани, куће за одмор, конаци...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ФРУШКА ГОРА

Предивна планина смештена у срцу војвађанске равнице...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ГДЕ ЈЕСТИ

Ресторани, винске куће, пицерије, кафане...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ВИНАРИЈЕ

Фрушка Гора је подручје италијанског ризлинга, по некима чак и његова прадомовина...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

Бања Врдник је остварила за јул месец 2021. године 19.170 ноћења, што је за 90% више у односу на јул 2020. године


01 Sep
2021

Према званичним подацима Републичког завода за статистику, Бања Врдник је остварила за јул месец 2021. године 19.170 ноћења, што је за 90% више у односу на јул 2020. године. Бележи се значајно повећање броја страних гостију, и до 5 пута више него у истом периоду прошле године. И даље смо трећа бања по броју остварених ноћења у Србији, одмах иза Врњачке бање и Сокобање. Очекујемо да ће тренд раста да се настави и следеће године.

 


Termal-13-.jpg

У Бањи Врдник се наставља изградња нових смештајних капацитета (хотела, хостела, апартмана) као и осталих туристичких садржаја. Очекујемо да изградњом канализационе, водоводне и путне инфраструктуре која се очекује у наредним годинама, будемо једна од препознатих туристичких дестинација.

На основу изнетих података Министарство трговине, туризма и телекомуникација нас је препознало као дестинацију у коју вреди улагати финансијска средства за даљи развој те је одобрило средства за изградњу сувенирнице и сређивање платоа испред Туристичко информативног центра у Врднику (пројекат „Унапређење туристичке инфраструктуре у Бањи Врдник“). Овај пројекат такође је подржала и Општина Ириг, а исти ће бити реализован до краја текуће године.

 Туристичка организација општине Ириг