БАЊА ВРДНИК

ВРДНИЧКА КУЛА

Усамљена кула одолела је времену и људима...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

МАНАСТИРИ

...чине специфичну културно-историјску целину српске барокне уметности...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ГДЕ ОДСЕСТИ

Хотели, апартмани, куће за одмор, конаци...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ФРУШКА ГОРА

Предивна планина смештена у срцу војвађанске равнице...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ГДЕ ЈЕСТИ

Ресторани, винске куће, пицерије, кафане...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ВИНАРИЈЕ

Фрушка Гора је подручје италијанског ризлинга, по некима чак и његова прадомовина...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације


16 Apr
2020

Туристичка организација општине Ириг преноси у целости саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације.


doc.jpg

 

Поштовани,

Протеклих дана на друштвеним мрежама су се појавиле разне дезинформације а у вези  забране кретања на територији општине Ириг.

Штаб за ванредне ситуације је предузео следеће мере:

-          Обавестили смо надлежне институције у вези спорне објаве на Facebook страници „Врдник – дешавања“ а у вези забране доласка у Врдник;

-          Новинска агенција која је објавила вест о забрани кретања у нашој општини нам је доставила комплетан текст где нигде нису објавили вест о забрани доласка у Врдник него о забрани кретања за време полицијског часа;

-          Општински штаб за вандредне ситуације није донео било какву одлуку о забрани доласка на територију општине Ириг;

-          Не постоји било каква одлука да грађани Србије који на територији наше општине имају имовину (викендице, куће, станове и друго) имају забрану доласка у исте. Такође нетачне су информације о попису имовине и људи.

-          Штаб за ванредне ситуације наложио је ТОО Ириг да за време полицијског часа посети издаваоце приватног смештаја који у време ванредног стања издају своје објекте и да они који имају госте доставе списак путем маила или лично у туристички инфо центар у Врднику. Такође ТОО Ириг је наложено да списак пријављених гостију који су боравили у приватном смештају достави Штабу за ванредне ситуацију Општине Ириг.

Ову одлуку смо донели из предострожности и односи се само на издаваоце приватног смештаја.

 

Тренутно имамо одређен број гостију у Бањи Врдник који се викендом удвостручи и ради безбедности и здравља наших грађана донета је одлука да се сви морају евидентирати.

 

Поштовани грађани, тренутна ситуација у нашој општини је следећа. Имамо 2 особе које су преминуле, 5 позитивних и 108 у изолацији. Молимо вас да се придржавате свих одлука Штаба за ванредне ситуације Општине Ириг и да за све информације позовете наш кол центар.

Такође, вршимо редовно дезинфекцију свих улица,јавних установа, стамбених  зграда,јавних  површина.

Поставили смо резервоаре са дезинфекционим средством,поделили заштитне маске и етанол у већини продавница на територији наше општине.

Почела је и подела пакета свим пензионерима чија примања не прелазе 30.000 динара,и надамо се да ће све бити подељено у току следеће недеље.

Молимо вас још једном да непроверене и нетачне информације не износите у јавност како додатно не бисмо узнемиравали наше грађане.

 

Желимо вам много среће и здравља и надамо се да ћемо у што краћем року да се вратимо нормалном животу и да ћемо заједно победити ово зло.